programma 2022

ONTDEK AL ONZE ACTIVITEITEN TIJDENS
DE WEEK TEGEN RACISME

donderdag 17/3

Persconferentie
Tijdens de persconferentie stellen we de 2e editie van de week tegen racisme voor aan de pers en geïnteresseerden, in het bijzijn van enkele jongeren. Welkom om 10u30 bij StampMedia.

zaterdag 19/3

Workshop weerbaarheid
Bij Girls in the City wordt een workshop georganiseerd met weerbaarheidsexperte Leonie, specifiek op maat van jongeren (meisjes en non-binair) tussen de 12 en 18 jaar. Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met vraagstukken als hoe we ons weerbaarder maken tegen racisme. Wat doe ik als slachtoffer? Hoe reageer ik wel/niet? Wat doe ik als omstaander? Deze workshop is gratis en staat open voor alle meisjes & non-binaire personen. Inschrijven kan via dit formulier.

zondag 20/3

Protestmars
We trappen onze week tegen racisme vollen bak in gang op zondag 20 maart. Dan sluiten we ons met de Antwerpse jeugd massaal aan bij de protestmars van Platform2103.

We verzamelen 20/3 op het Operaplein in Antwerpen om 14u.

Inclusieve kinderboeken
hetpaleis stelt i.s.m. Studio Sesam inclusieve kinderboeken voor. Iedereen welkom in de kleine zaal van hetpaleis.

maandag 21/3

Concrete jungle
Fameus slaat de handen in elkaar met Sint Lucas Antwerpen om hun binnenplein te pimpen. Samen met artistieke nieuwkomers van De Connectie toveren we het plein om tot een gastvrije ‘concrete jungle’. Diversiteit, meertaligheid, inclusie, duurzaamheid en zotte creativiteit zijn leidraad. Maatschappijkritische woordkunstenaar, performer, beeldend kunstenaar Younes van den Broeck begeleidt een week lang ons participatieve en cocreatieve proces.
Wil je mee creatief aan de slag? Van 21 maart t.e.m. 25 maart tussen 10u en 19u kan je gratis mee aansluiten, stuur eerst een mailtje naar jozefien@fameus.be.

dinsdag 22/3

Boekvoorstelling & debatavond
De J100 organiseert in de Roma de boekvoorstelling van ‘Alle moeders wenen dezelfde tranen’ met aansluitend een debatavond.
Twee moeders schreven samen een boek. Een moeder van een dochter die zwaargewond raakte bij de aanslagen van 22 maart 2016 en een moeder van een zoon die zich bij IS aansloot. Twee vrouwen verenigd door de gruwel. Twee krachtige stemmen over schaamte en pijn. Info en tickets via de website van de Roma.

woensdag 23/3

Jeugdwerkactiviteiten
Kras en JES gaan in hun kinder- en tienerwerkingen aan de slag met een zelf ontwikkeld spel rond superhelden tegen racisme. JES gaat in dit thema ook zeefdrukken maken.
Wil je het spel rond antiracistische superhelden ook spelen? Je kan het hier gratis downloaden.

Stormkop gaat met de OKAN-werking in gesprek rond racisme en discriminatie.
Van 13u30 tot 16u30 bouwen ze met de kinderwerking ook helden en schurken uit afval, in een filosofische workshop rond het thema racisme.

donderdag 24/3

Dekoloniseer het jeugdwerk
We steken de hand in eigen boezem. Kras organiseert een lezing van Moussa Don Pandzou voor alle geïnteresseerde professionals en vrijwilligers uit het jeugdwerk. De lezing vindt plaats in hetPaleis van 11 tot 12u, aansluitend is er een uitwisselingsmoment voor het werkveld. Neem je eigen lunch en je collega’s mee!

%d bloggers liken dit: